Paraffin - mi ez, és mi ez a termék az egészségünk érdekében
A parafin fehér vagy színtelen szilárd anyag, és számos egészségügyi előnye van. A parafint mind a kozmetikumokban, mind bizonyos betegségek kezelésében használják.

A szilárd paraffin fehér és áttetsző. A parafin valójában telített szénhidrogének keveréke, amelyet nyersolaj vagy szén desztillálásával nyernek. Számos ipari területen használják papír vagy textil impregnálására, viaszos ceruzákhoz, de az egészségügyben és a kozmetikában is.
Kozmetikai szempontból a paraffint gyakran alkalmazzák a kezeken és a lábakon. A viaszhoz hasonló állagú paraffin természetes bőrpuhító, amely elősegíti a bőr ismét sima és bársonyossá válását, és ajánlott a száraz bőr kezelésében.
Parafinolaj. Hogyan használják és milyen tulajdonságokkal rendelkezik
A parafinolaj a székrekedés tüneteinek egyik legismertebb módja. A parafinolaj hashajtó hatású, és a szervezet felszívódása nélkül áthalad a gyomor-bél traktuson.
A paraffinolaj azonban felhasználható a kozmetikumokban, a krémek és kenőcsök előállításában, valamint a masszázsolajok összetételében is.
Kozmetikai paraffin. Hogyan készítsünk paraffinos kezelést
A kozmetikai paraffinkezelést gyakran megtalálják a szépségszalonokban, és annak előnyei miatt keresik.
A kozmetikai paraffinkezelés a bőr legmélyebb szövetekben történő hidratálására javallt. Javítja a véráramlást és megakadályozza az öregedést is.
A kozmetikai paraffin blokkolja a vizet a bőr felszínén, és a kezelés befejezése után növeli a hidratáció szintjét. Ezenkívül a hő hatására megnyitja a pórusokat és eltávolítja az elhalt hámsejteket. A végeredmény egy hidratált és bársonyos bőr.
Paraffin kezelés
A parafinkezeléseket legtöbbször szépségszalonokban végzik, de otthon is. A parafin kereskedelmi forgalomban kapható, de nagyon fontos, hogy figyelmesen olvassa el a címkét, hogy tudjuk, milyen típusú paraffint vásárolunk. A kezeléseknél természetesen kozmetikai paraffint kell keresnünk.
Parafinkezelés alkalmazása előtt a bőrt meg kell mosni, meg kell tisztítani, izzadság, testápolók és dezodorok nélkül.
A szilárd paraffint körülbelül 52 Celsius-fokos hőmérsékletre melegítjük, ezáltal folyékony paraffinná válik. Nagyon fontos, hogy ne melegedjen túl. Először azért, mert kockáztatjuk, hogy megégetjük magunkat, másodszor, mert az kigyulladhat.
Levendula - felhasználások és érdekességek
Kozmetikai paraffin kezelés
A kapott meleg folyékony paraffinba beletehetjük a kezünket vagy a lábunkat. Körülbelül 1, 1-5 centiméter paraffinréteget kell képeznie a kéz vagy a láb körül, ehhez többször be kell vennie és ki kell vennie a kezét, illetve a lábát. Ezután csomagolja műanyag csomagolásba, és takarja le egy törülközővel. Várjon 20 percet, amíg ez életbe lép. A folyékony paraffin egy bizonyos ponton szilárd, rideg és könnyen eltávolítható lesz a bőrről.
A paraffint a kéz és a láb kozmetikájában használják
Azt is javasoljuk: Végleges szőrtelenítés - mik az előnyei és hátrányai
Parafin pakolások
A parafin burkolás az ókortól ismert eljárás, amelyet terápiás tulajdonságai miatt ma számos gyógyító központban alkalmaznak. A parafin pakolást degeneratív és gyulladásos reumatikus betegségek, valamint poszttraumás betegségek esetén alkalmazzák. Rossz perifériás keringés esetén, izomlazításra és mozgékonyságra ajánlott.
A parafint a tünetek enyhítésére, sőt olyan hatások kezelésére használják, mint az osteoarthritis, a rheumatoid arthritis, a fibromyalgia és más ízületi problémák. A paraffinos kezelést hőterápiának tekintik, és számos előnye van.
A paraffin pakolások előnyei:
- jobb vérkeringést biztosít abban a régióban, ahol alkalmazzák
- növeli az inak és szalagok rugalmasságát, lehetővé téve a helyreállítási gyakorlatok elvégzését
- dekontrakciós hatású, ezért segíti az izomgörcsök és összehúzódások elleni küzdelmet
- jelentősen csökkenti a fájdalmat
Paraffin kezelés - Ellenjavallatok
A parafin-kezelés ellenjavallt, ha sebek vannak a bőrön, vagy ha visszerek vannak. A parafinos kezelést a cukorbetegeknek is el kell kerülniük. A parafinos kezelés terhes nők számára sem ajánlott.
Bár a paraffin kezelés bármilyen bőrtípusra ajánlott, a bőrre való felvitelt csak szakember végezheti.
Milyen paraffin oldódik
Ha bizonyos felületeket vagy tárgyakat paraffinnal festettünk, akkor jó tudni, hogy alkoholban, finomított benzinben, kerozinban vagy toluolban oldódik. Fontos azonban arra figyelni, hogy ezek az anyagok miként befolyásolhatják a felületet.
Ha a paraffin elszíneződött egy felületen, várja meg, amíg lehűl és megszilárdul, és sokkal könnyebben eltávolítható. A textíliákból a paraffint vasalóval lehet eltávolítani. Helyezzen egy darab papírt az érintett területre, majd vasalja meg.
Javasoljuk továbbá:
Kakaóvaj - előnyök, tulajdonságok és mire használható
Olívaolaj - előnyök és 25 érdekesség és dolog, amit nem tudtál az olajról