Ricinusolaj Kicsi sokoldalúság a bőr és a haj flaconi számára

Mi ez valójában?

A ricinusolaj egy olyan növény magjából származik, amelyet Ricinus communis néven vagy csodafának is neveznek. Néha a ricinusolaj nevet is viseli, amelynek eredete angol. A magokból nyert olaj enyhén sárga színű. Évezredek óta az emberek úgy használják Gyógyszerek és szépségápolási termékek valamint üzemanyag az olajlámpákhoz. Az orvostudomány hashajtóként fedezte fel a 18. században. Manapság nagyon különböző célokra is használják.

Tartalomjegyzék

Ricinusolaj: a kis univerzális

A ricinusolaj leginkább az emésztésre gyakorolt ​​jótékony hatásáról ismert. De ez még nem minden: Tudta, hogy ez a hajat is erősebbé teheti és erősebbé varázsolhatja ideális ápoló termék a bőröd számára van? Csak néhány csepp elegendő belőle egy szépségkezeléshez.

A ricinusolaj összetevői

A ricinusolaj összetevői kissé eltérnek a növény receptjétől és eredetétől függően.
A többség azonban ricinolsav, körülbelül 80%. Egyéb savakat is tartalmaz - bár kisebb mennyiségben.

Az olaj másik fontos összetevője az E-vitamin, amely különösen értékes az olaj számára A bőr ápolása van. Segít megvédeni őket a káros anyagoktól és intenzíven velük együtt Nedvesség biztosítására.

Ehhez ricinusolajat használhat

A ricinusolajat számos területen használják, beleértve az orvostudományt is. Például emésztési problémákra használják, és orvosi beavatkozások előkészítésére használják. A szülészet területén is használják, mivel kiválthatja a vajúdást és ezáltal megindíthatja a szülést. Különbözőknél is segít Bőrproblémák, mint hegek, öregségi foltok, szemölcsök és ekcéma, mert nedvességet adományoz. köszönhetően a antibakteriális hatás gátolja a gyulladást, ezért a foltos bőrű vagy pattanásos emberek profitálhatnak belőle.
A kozmetikumok már régóta felfedezték a ricinusolajat. A csodafa értékes olaja erősebb és szebb körmöket eredményezhet. A bőrön nedvesség és nélkülözhetetlen tápanyagok biztosítására is használják. Törékeny hajra is alkalmas, mivel ez okozza a Regenerálja a haj szerkezetét, növeli a véráramlást a fejbőrön és azt Elősegíti a haj növekedését.

sokoldalúság

Ricinusolaj használata: erre kell figyelnie

A biztonság kedvéért az első használat előtt tesztelnie kell a toleranciát. Ehhez nem kell orvoshoz fordulnia, saját vizsgálatot végezhet. Egyszerűen tegyen néhány csepp olajat az alkarjára. Ha 20 perc elteltével nem jelentkeznek reakciók, könnyen használhatja a ricinusolajat a bőrön és a hajon.

Ki ne használna ricinusolajat?

Természetesen, ha allergiás a ricinusolajra, jobb, ha nem használja. Egyébként külsőleg alkalmazva általában nem okoz mellékhatásokat. A terhes nőknek körültekintően kell eljárniuk, mivel az olaj kiválthatja a vajúdást. Az egyetlen kivétel azok a nők, akik adott szüléssel járó koktélt kapnak egy orvostól vagy szülésznőtől.

Ricinusolaj az egészséges hajért és a hajhullás ellen

A ricinusolaj sok samponban és kúrában található, ideális a haj és a fejbőr ápolására. Használhatja ügyesen a sérült és száraz haj ápolására.

Az olaj nedvességgel látja el a haj szerkezetét, ugyanakkor megnyugtatja az érzékeny vagy irritált fejbőröket.
Ezért mindkettő lehet Hasított végek és korpásodás végezzenek kis csodákat. A ricinusolajról azt is mondják, hogy elősegíti a haj növekedését.

Ricinusolaj a szempillákhoz és a szemöldökhöz

Tegye teltebbé a szempillákat és a szemöldöket ricinusolajjal? Teljesen lehetséges! A hajnövekedésed nagyrészt genetikai jellegű, de még javítható egy kicsit. Ezenkívül az olaj hatással lehet a szempillákra és a szemöldökére is új ragyogás segítség és az A szempilla növekedésének elősegítése. A lehető legjobb hatás elérése érdekében kifejezetten hidegen sajtolt olajat kell használnia, amely nem tartalmaz kémiai adalékokat.

Figyelem: Az olaj ne kerüljön a szemébe. Ezért óvatosan kell alkalmaznia.

Alkalmazás a hajra

1. Mossa meg a haját enyhe samponnal.
2. Használjon néhány csepp olajat a fejbőrre és a hajra.
3. Hagyja hatni az olajat két órán át.
4. Ezután óvatosan mossa le samponnal. Befejezett.

Alkalmazás a szempillákhoz

1. Óvatosan vigye fel az olajat szempilla ecsettel.
2. Hagyja körülbelül két órán át vagy egy éjszakán át.
3. Ezután óvatosan távolítsa el egy törlőkendővel.

alkalmazás a bőrön

1. Este körkörös mozdulatokkal vigye fel az olajat az arcára.
2. Ott egy éjszakán át hagyta működni.
3. Másnap reggel mossa le bő tiszta vízzel.
4. Most felveheti a nappali krémet a bőrre.

Alkalmazás a körmökhöz

1. Masszírozza az olajat a körmökbe és a kutikulákba.
2. Hagyja 20 percig beázni.
3. Távolítsa el a maradékot vattával vagy zsebkendővel.

Ricinusolaj bőrápoláshoz

Az olaj magas bőrápolási értéke elsősorban kétféle hatásnak köszönhető: ricinusolaj Adományozzon nedvességet és ugyanakkor E-vitaminjával. antioxidáns hatás kibontakozik. Tehát megvédheti bőrét a környezeti hatásoktól és támogathatja az öregedést, valamint késleltetheti a ráncosodást. Ugyanakkor serkenti a kollagéntermelést, amely a telt bőrt is segíti, és az arcbőr fiatalabbá és üdébbé válik. Az életkori foltok képesek lassan, rendszeres használat mellett elhalványul. A ricinusolaj különféle bőrproblémák ellen is használható:

  • Foltok
  • Pattanások és pattanások
  • sebhely
  • Szemölcsök

Ha az olajat öregségi foltok ellen akarja használni, akkor vatta be naponta kétszer az adott bőrfelületre. Masszírozza be finoman és hagyja hatni körülbelül tíz percig. Az olaj nagyszerű munkát végezhet a körmök és a körömágy hidratálásában. Így megakadályozza a száraz, szakadt kutikulákat, és mindig egészséges, fényes és erős körmökkel rendelkezik.

Ricinusolaj: Vásárlási tippek

Ha ricinusolajat akar vásárolni, figyeljen a termék minőségére. Mint sok más olaj esetében, itt is különböző a minőségi szint. Ezek elsősorban a préselés típusától függenek:

  • Hideg sajtolás
  • Forró préselés
  • Csavaros összenyomás

A legjobb ricinusolaj az hidegen sajtolt olaj. A származási országtól függően olyan néven is forgalmazzák, mint hidegen sajtolt, szűz ricinusolaj, tiszta ricinusolaj vagy 100% -ban tiszta. Erre a minőségi tulajdonságra való utalást általában a palackon találja meg. Ugyanakkor ez a legdrágább is. Az olcsó olajok nem annyira hatékonyak, de mindig hasznosak lehetnek.

Óvakodjon a zavarodottságtól

Nagyon nagy ricinusolaj-edényeket találhat. Ezek többnyire nem otthoni használatra de az ipar kenőanyagként használja, és nem alkalmas a bőrön való használatra.

A finomított ricinusolaj kis mennyiségben, akár 250 ml-ig is kapható, különösen a gyógyszertárakban. Ez azonban kozmetikai termékként sem megfelelő, mivel a finomítás során sok összetevő elvész. Ennek az olajnak a fő célja a hashajtó, mert gyorsan elveszíti ízét és illatát, így könnyebben csepegtethető egy lébe vagy egy pohár tejbe székrekedés kezelésére.