Szezámolaj a bőr számára A szezámolaj előnyei a bőr számára; Arcápolás!

A szezámolajat a virágzó szezámnövény, más néven Sesamum indicum magjából készítik. Ezek a növények Kelet-Afrikában és Indiában őshonosak, de jelenleg a világ számos országában termesztik őket.

Kiadós, diós íze és magas egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírtartalma miatt a szezámolaj az egyik legnépszerűbb olaj a főzéshez.

De vajon vannak-e előnyei a konyhán kívül? Jó olaj a bőrödnek? Olvassa el, hogy többet megtudjon ennek az olajnak a tulajdonságairól és arról, hogy mit tehet és mit nem tehet a bőre érdekében.

számára

  • 100% -ban természetes és tiszta olajok - az egészség alapja.
  • 100% -ban natív szezámolaj, retinolban, E-vitaminban gazdag, tápláló.
  • Az olaj jól keverhető más illóolajokkal vagy alapolajokkal.
  • A szakirodalom felhasználásakor részletes információk állnak rendelkezésre.

Milyen előnyei vannak a szezámolajnak a bőr számára?

A szezámolaj a következő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek jótékony olajat jelentenek a bőröd számára:

  • antioxidáns. Ez azt jelenti, hogy képes harcolni a szabad gyökök vagy instabil molekulák által okozott károkkal, amelyek károsíthatják a bőr sejtszerkezetét.
  • Antimikrobiális. Ez azt jelenti, hogy a káros mikroorganizmusok elpusztulhatnak, vagy növekedésük megállítható.
  • Gyulladáscsökkentő. Ez azt jelenti, hogy csökkentheti a gyulladást és a duzzanatot.

A szezámolaj komedogén skálán is mérsékelten alacsony besorolású. Ebben a nem hivatalos adatbázisban a különféle olajokat és vajokat pórustömítő tulajdonságaik szerint rangsorolják. A skála nullától ötig terjed.

A nulla besorolás azt jelenti, hogy az olaj nem fogja eltömíteni a pórusokat, míg az ötös érték azt jelenti.

A Journal of the Society of Cosmetic Chemists-ben 1989-ben megjelent tanulmány szerint a finomított szezámolaj komedogén besorolása 1, a finomítatlan szezámolajé pedig 3. A nem komedogén olajok, például a szezámolaj sok bőrtípusra alkalmasak.

Mivel a nem komedogén olajok nem tömítik el a pórusokat, a szezámolaj jól működhet a pattanásokra hajlamos bőrön. A szezámolaj gyulladáscsökkentő tulajdonságai javíthatják a pattanások elleni képességét is, bár jelenleg nincsenek tudományos adatok, amelyek alátámasztanák.

Bár a szezámolaj-vizsgálatok korlátozottak, különösen a bőrápolás előnyeiről, néhány felfedezés történt az antioxidáns, antimikrobiális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal kapcsolatban:

  • Egy állatkísérlet megállapította, hogy a szezámolaj helyi alkalmazása csökkentheti az oxidatív stresszt, ami sejt- vagy szövetkárosodáshoz vezethet.
  • Egy nemrégiben végzett állatkísérlet szerint a szezámolaj helyi alkalmazása hasznos volt a második fokú égési sebek gyógyításában.
  • Egy kis tanulmány megállapította, hogy a szezámolaj masszázzsal kombinálva jelentősen csökkentette a végtag traumájával járó fájdalmat a sürgősségi betegeknél.

Nem található termék.

Milyen tápanyagokat tartalmaz a szezámolaj?

A szezámolaj E-vitamint tartalmaz, amely segíthet megvédeni a bőrsejteket a környezeti tényezők, például az UV-sugarak, a szennyezés és a toxinok által okozott károktól.

A szezámolaj számos fenolos vegyületet is tartalmaz, amelyek antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek a kapcsolatok a következők:

  • Tokoferol
  • Pinoresinol
  • Szezamin
  • Szezamolin
  • Szezaminol
  • szezámolaj

Számos esszenciális zsírsavat is tartalmaz. Ezek a savak erőteljes hidratáló krémek, amelyek elősegíthetik a bőr telt, puha és hidratált állapotát.

  • Olajsav
  • Palmitinsav
  • Sztearinsav
  • Linolsav

  • 100% -ban természetes és tiszta olajok - az egészség alapja.
  • 100% -ban natív szezámolaj, retinolban, E-vitaminban gazdag, tápláló.
  • Az olajat jól keverhetjük más illóolajokkal vagy alapolajokkal.
  • A szakirodalom felhasználásakor részletes információk állnak rendelkezésre.

Hogyan működik a szezámolaj a bőrön? 🎯

A szezámolaj a legtöbb ember számára biztonságos. Mivel bármely anyag reakciót válthat ki, különösen az érzékeny bőrön, ezért használat előtt tanácsos elvégezni egy tapasz tesztet.

Kövesse ezeket a lépéseket a bőr összehasonlításához:

  • Mossa meg és szárítsa meg a belső kar felső részét a könyök közelében.
  • Vigyen fel egy kis szezámolajat a területre tiszta vattacsomóval.
  • Fedjük le gézpárnával 24 órán át.
  • Ha bizsergést vagy viszketést tapasztal, távolítsa el a gézpárnát, mossa meg a területet, és hagyja abba az olaj használatát.
  • Ha nem érez semmilyen érzést, hagyja 24 órán keresztül a gézpárnát, majd távolítsa el.
  • Ha a bőre tiszta és tiszta érzés, valószínűleg nem allergiás vagy érzékeny az olajra, és szabadon alkalmazhatja azt a bőrén.

Ha szezámallergiája van, ne használjon szezámolajat.

Hogyan használja a szezámolajat a bőrén? 🔍

A szezámolaj nem illóolaj, ezért használat előtt nem kell hígítani.

Próbáljon meg olyan szezámolajat találni, amely nem tartalmaz egyéb összetevőket és vegyszereket. Olvassa el a termék címkéjét, hogy megtudja, tiszta-e az olaj, vagy adtak-e hozzá bármi mást.

Szezámolajat bőségesen kenhet a bőrére, hogy masszírozza és hidratálja.

Ha pattanások vagy pattanás hegek esetén szezámolajat használ, akkor vattacsomóval pattintsa be az érintett területre, és hagyja egy éjszakán át ülni. Érdemes először hámlasztania a bőrét, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket és törmeléket. Ez segíthet abban, hogy az olajat könnyebben felszívja a bőre.

Nem található termék.

Mi a szezámolaj egyéb felhasználási módja? 💡

A szezámolaj lehetséges bőrelőnyei mellett számos más módon is felhasználhatja ezt az olajat, beleértve:

  • szakács. A szezámolaj enyhén diós ízű, ideális keveréshez és salátaöntethez. Kutatások kimutatták, hogy számos egészségügyi előnye is van. Egy tanulmány megállapította, hogy a szezámolaj hozzájárulhat a koleszterinszint csökkentéséhez és a gyulladás csökkentéséhez a szervezetben. Csökkentheti a vérnyomást.
  • Szájvíz. A szezámolaj antibakteriális tulajdonságai miatt hatékony szájvíz. Az olaj szájvízként történő használata az ayurvédikus technika, amely olajhúzás néven ismert.
  • Székrekedés enyhítése. Az anekdoták szerint a hígított szezámolaj segíthet kisebb székrekedésben. Használatához keverjen el egy-két evőkanál szezámolajat vízzel, és igyon naponta kétszer.
  • Haj- és fejbőr-étel. Ugyanazok a tápanyagok és tulajdonságok, amelyek a szezámolajat előnyösvé teszik a bőröd számára, a hajadra is vonatkoznak. Masszírozzon kis mennyiségű szezámolajat a fejbőrébe és a hajába, a száraz végekre összpontosítva. Hagyja az olajat legalább egy órán át a haján vagy a fejbőrén, majd öblítse ki.

A szezámolaj alsó sora a bőr számára

Antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságai révén a szezámolaj számos módon támogathatja bőrét. Különösen hasznos lehet pattanásra hajlamos bőr- és pattanáshegek esetén.

Gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt a szezámolaj számos más egészségügyi előnyt kínál, beleértve a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentését.

Ha szezámolajat szeretne kenni a bőrére, akkor forduljon orvosához vagy bőrgyógyászához, hogy megtudja, jó-e ez a bőrtípusának.

Esetleg ezek is érdekelhetnek:

  • https://oelerini.com/sesamoel
  • https://haut-oel.info/sesamoel-meine-erfahrungen.php

Utolsó frissítés: 2020. december 4./* Társult linkek - hirdetési linkek: A csillaggal jelölt linkjeink egyikére kattintva átirányít az Amazon-ra. Termék megvásárlásával kis jutalékot kapunk. Önnek nincsenek további költségei. Köszönjük, hogy támogatta ezt az oldalt./Képek az Amazon Product Advertising API-ról