Trio Verde - Sampon sérült hajra argán olajjal

verde

Alacsony kockázatú*
* A felhasználói szavazatok szerint

Vállalat: TRIO VERDE Románia

Leírás Trio Verde - sampon sérült hajra argán olajjal

Sampon sérült hajra argán olajjal

Ezt a terméket az AlegeSanatos.ro egyik látogatója kérte. Elemzését a kérelmező által szolgáltatott információk alapján végezték el.

Ez a termék 29 összetevőt tartalmaz, amelyek közül 16 összetevőt biztonságosnak tekintenek, 13 összetevőt az átlagos károsodás veszélye fenyeget.

Hozzávalók Trio Verde - sampon sérült hajra argán olajjal

A termelt kockázat mértéke:

Ügyeljen a következő összetevőkre:

Dinátrium-Laureth-szulfoszukcinát, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő. MES néven is ismert, ennek az összetevőnek a zsírtalanítás fő feladata, és gyakran megtalálható a tisztítószerekben, beleértve a samponokat is. Ez egy tisztítószer, gyengéden hat a bőrre. Még magas konzisztenciájával is nagyon kevés irritációt okoz. Jó tisztító képességgel rendelkezik, ellenáll a nehéz víznek, közepes habképző képességgel rendelkezik, könnyen öblíthető, finom és biológiailag lebontható. Számos forrás azonban azt állítja, hogy a MES rákkeltő, mivel nitrozaminokkal szennyezhető felületaktív anyagokat tartalmaz. Igaz, hogy a MES-t autómosókban, motorok és egyéb ipari felhasználású termékek más alkatrészeinek zsírtalanítására használják, de általában alacsony koncentrációban, például testápolási termékekben történő alkalmazás esetén kíméletesnek tekintik.

Nátrium-lauril-szulfát, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, felületaktív anyag, tisztítószer, emulgeálószer. Ez egy erős pezsgő is. A nátrium-lauret-szulfát veszélyes szennyeződéseket tartalmazhat, például etilén-oxidot (emlő-, méh-, agy- és leukémiarák) és 1,4-dioxánt (rák). A Sage Advice és a DermaDoctor szerint ez az összetevő komedogénnek tekinthető (3/5).

Kokamidopropil-betain, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, antisztatikus, tisztítószer, felületaktív anyag, viszkozitásnövelő, habzó és haj- és bőrápoló szerként működik. A kókuszolajból származik, a bőr és a haj tisztításának a szerepe, mivel a víz tisztításához/eltávolításához a bőr felületén lévő zsírral és szennyeződésekkel keveri a vizet. Szem-, bőr- és tüdőirritációt okozhat. A Toxline és a PubMed Citations ezt az összetevőt a bőr szenzibilizáló potenciáljának értékeli, amely kontakt dermatitist okozhat. Így egyeseknél allergia alakulhat ki erre az összetevőre.

PEG-7 gliceril kókuszdió, összetevő károsodás kockázatával, lágyító, felületaktív és kenőanyag, amely megtisztítja a bőrt, puhává és bársonyossá teszi, a haj pedig tiszta és selymes. A PEG-7 glicerin-kókuszdió veszélyes szennyeződéseket tartalmazhat, például: Etilén-oxid (emlő-, méh-, agy- és leukémiarák) és 1,4-dioxán (rák).

PEG-40 hidrogénezett ricinusolaj, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, parfüm, felületaktív anyag, emulgeálószer összetevője. Ricinusolajból származik. A Cosmetic Ingredient Review (CIR) lehetővé teszi a PEG-40 hidrogénezett ricinusolaj 100% -os koncentrációban történő alkalmazását. Sérült bőrön nem ajánlott használni. Az International Journal of Toxicology egyik tanulmánya szerint a PEG-40 hidrogénezett ricinusolaj olyan veszélyes szennyeződéseket tartalmazhat, mint: Etilén-oxid (emlő-, méh-, agy- és leukémiarák), PAH-k - policiklusos aromás szénhidrogének (emlőrák), 1,4- dioxán (rák), vas, arzén.

Benzil alkohol, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, külső fájdalomcsillapító, parfümösszetevő, de tartósítószer is. Szintetikus összetevő, amely természetesen előfordulhat kajszibarackban, áfonyában, gombában és mézben. Ez az összetevő 1% -os koncentrációban tartósítószerként is használható kozmetikumokban és testápolási termékekben. Ezt az összetevőt nem szabad parfümökben használni.

Propilén-glikol, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, amely parfümösszetevő, nedvesítőszer, bőrápoló szer, oldószer, viszkozitást csökkentő szer. Ez egy szerves alkohol, és szerepet játszik a víz felszívásában és a nedvességtartásban a kozmetikumokban. A Cosmetic Ingredient Review (CIR) úgy döntött, hogy ennek az összetevőnek a használata a kozmetikumokban 50% -os koncentrációban sem jelent kockázatot.

tartósítószerek - metil-klór-izotiazolinon és metil-izotiazolinon, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő. Feladatuk a kozmetikumok és a testápolási termékek védelme az erjedésük és megváltoztatásuk megakadályozásával vagy késleltetésével.

Butil-fenil-metil-propionális, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, funkciói a következők: parfümösszetevő és a szag elfedésének/elfedésének szerepe. Szervi toxicitást és endokrin problémákat okozhat. Illatanyag-kutató Intézet Szakértői Testülete (REXPAN) korlátozta ezen összetevő használatát a parfümökben a potenciális érzékenység kialakulásának lehetősége miatt.

linalool, közepes károsodási kockázattal rendelkező összetevő, egy aromaszer, amely elfedi/elfedi a szagot. Természetesen bizonyos növények, például menta, fahéj, citrusfélék termelik. Illatanyag-kutató Intézet Szakértői Testülete (REXPAN) korlátozza ezen összetevők használatát a parfümökben a potenciális érzékenység kialakulásának lehetősége miatt. Ekcémát okozhat a Sahlgrenska Akadémián (Svédország) 2009-ben bemutatott tanulmány szerint.