World at War Forum - Panzer IV vs T-34

t-34

Bejelentkezés | Regisztráció | Üdvözöljük a fórumon, kedves látogató, kedves látogató. - 2021. február 03., 11:23

• Fórum indexHADI ANYAGOKFEGYVEREK, JÁRMŰVEK ÉS FÖLDANYAGOK
  • Módosítsa a betűméretet
  • Az összes fórum megjelölése olvasottként
  • Téma nyomtatása

Panzer IV vs T-34

Panzer IV vs T-34

Postai szám: 1 nak,-nek Dog Red, 2015. május 22., 11:14

Nemrégiben részt vettem a Kursk egyik szálán (viewtopic.php? F = 18 & t = 635 & start = 20), nagyon meglepett a következő állítás (1943 tavaszának kontextusa):

"... még arról is szó esett (Guderian szemében), hogy eltávolítják a Tigriseket és a Párducokat, és csak a Pz IVs ausf J-t építik, a legújabb verziót. Őszintén szólva igaza volt. .
fő példa: 1 hónap alatt 250-300 tigris + párduc állítható elő a 44. legjobb időkben. Ugyanebben az időszakban 1100-1200 Pz IV ausf J épülhetett volna! "

Ez a kijelentés meglep, a Panzer IV egymást követő változatai (Ausf. F2-től H-ig, mert az idézett J változat a háború végének végső "degenerált" változata, és számomra nem tűnik úgy, hogy 1943- 44) m mindig úgy tűnt, hogy „versenyez”, hogy utolérje a T-34-et.

Mivel ismerem a Pz.IV-t, de egyáltalán nem ismerem a T-34/76-at vagy a 85-öt, szerettem volna kikérdezni az Ön véleményét ebben a kérdésben.

"Értsd meg! Adtak nekem 18 töltényt, hogy hadba lépjek!"
Roger W. Lábvadászok 2. ezrede
1940. május 10-i idézés

Tiszteletet kell adni neki és társainak, következetlenül a kemencébe dobva.

Adminisztrátor
Üzenetek: 12885 Bejegyzés: 2014. március 11., 22:31 Vidék: Hainaut Ország: Belgium
Lásd Dog Red blogját: Kattints ide

Re: Panzer IV vs T-34

Postai szám: 2 nak,-nek elgor 2015. május 22, 11:53

Lásd elgor blogját: Kattints ide

Postai szám: 3 nak,-nek Dog Red, 2015. május 22., 12:03

Más szavakkal. telítse el a T-34-eket nagyszámú Pz.IV-vel, amelyek gyártási, karbantartási és harci tulajdonságait jól elsajátították (kicsit hasonlóan a Sherman vs a Párduchoz).

De 1942 és 1945 között 3 kérdés gyötör engem ezzel a stratégiai lehetőséggel kapcsolatban:
- az idő múlásával nem csökken a német tartályhajók szakértelme a kiképezendő új legénységek számának figyelembevételével? ?
- a szovjet ipari kapacitás nem haladja-e meg a németet olyan mértékben, hogy a számszerű előnyt meghaladó idő nyer.
- . számszerű, majd minőségi előny a T-34/85 1943 decemberétől történő használatba vételével ?

"Értsd meg! Adtak nekem 18 töltényt, hogy hadba lépjek!"
Roger W. Lábvadászok 2. ezrede
1940. május 10-i idézés

Tiszteletet kell adni neki és társainak, következetlenül a kemencébe dobva.

Adminisztrátor
Üzenetek: 12885 Bejegyzés: 2014. március 11., 22:31 Vidék: Hainaut Ország: Belgium
Lásd Dog Red blogját: Kattints ide

Postai szám: 4 nak,-nek elgor 2015. május 22, 12:21

Vörös kutya ezt írta:

De 1942 és 1945 között 3 kérdés gyötör engem ezzel a stratégiai lehetőséggel kapcsolatban:
- az idő múlásával nem csökken a német tartályhajók szakértelme a kiképezendő új legénységek számának figyelembevételével? ?

1944 közepéig a panzerschusten kialakulása jóval felülmúlta az orosz tartályhajókét. Ezt követően igaz, hogy romlott. De a Tigrisek és a Párducok használata nem javított a dolgokon, éppen ellenkezőleg. Nincs hiány történetekről a német nehéz harckocsikról, amelyek amúgy is törékeny mechanikáját megtapasztották tapasztalatlan sofőrök

- a szovjet ipari kapacitás nem haladja-e meg a németet olyan mértékben, hogy a számszerű előnyt meghaladó idő nyer.
Ez nyilvánvaló, különösen, ha hozzáadjuk a Shermanokat, és a néhány német nehéz harckocsi nem oldotta meg a problémát.

- . számszerű, majd minőségi előny a T-34/85 1943 decemberétől történő használatba vételével ?
a nehéz harckocsik fejlesztéséhez felhasznált energiát és szűkös anyagokat felhasználhatták volna a Panzer IV fejlesztésére (miért ne lehetne 88-as fegyver felszerelése vagy a védelem javítása?)

Lásd elgor blogját: Kattints ide