Camellias; l tea magok; l Camellia Oleifera bőrápolás! M; c Spice - Fantasia Aroma UG

Camellia Oil Camellia Seed Oil Tea Seed Oil

Camellia oleifera

tiszta olaj a Mäc Spice-tól

Ajánlatunk az Ön számára:

camellia

Camellia magolaj - teamagolaj vagy camelliaolaj

Camellia oleifera

(Masszázsolaj/szépségolaj)

100% tiszta kamélia magolaj

Camellia olaj egy nagyobb viszkozitású növényi olaj, amelyet különféle kaméliafajok magjaiból préselnek. Kínában, Vietnámban és Japánban a kaméliaolajat elsősorban a Camellia oleifera és a Camellia sasanqua olajban gazdag fajokból, ritkábban a teacserje (Camellia sinensis) kevésbé olajos magjaiból nyerik. A dísznövényként ismert kamélia (Camellia japonica) mennyiségében csak kisebb szerepet játszik az olaj forrásaként. Az olajat nem szabad összekeverni a teafaolajjal, amelyet egy másik növényből nyernek.

A magokból préselt olajat Japánban tsubakinak ("camellia") hívják.

összetevők

A kaméliaolaj főleg olajsavat (kb. 80%), palmitinsavat (kb. 10%), linolsavat (5–8%) és sztearinsavat (3%) is tartalmaz.

használat

Táplálkozás céljából az olajat szinte kizárólag Japánban és Kínában használják, és ott valószínűleg csak regionális szinten.

Az olajat kozmetikumokban és gyógyszerként használják, önmagában és más anyagokkal kombinálva. Korróziógátló olajként, valamint fa karbantartásához és olajpapír esernyők gyártásához is használják. Az olajat hajápolásban is használták és használják (lehetőleg Japánban és Kínában). Feltételezzük, hogy pozitív hatással van az emberi hormon egyensúlyra, és antiallergén hatást fejt ki.

Korrózióvédő szerként az olajat hagyományosan japán séfkések és pengefegyverek, pl. B. Katana, Wakizashi és Tantō a rozsda megelőzésére használták az ezekben a pengékben általában használt szénacélt. Mivel az olajnak nincs káros hatása az ételekre, használat előtt nem szükséges megtisztítani a szakács késeit ebből az olajból.

A fa felületén mélyül a szerkezet, a szín és a szemcsék. A papírernyők érzéketlenné válnak a nedvességre és átláthatóbbak.

Figyelem

Noha a kaméliaolaj nem hajlamos oxidálódni, ezért nem tartozik a megkeményedő olajok közé, az ezzel az olajjal átitatott rongyokat tűzállóan kell tartani és ártalmatlanítani kell a spontán égés veszélyének ellensúlyozása érdekében. Ezt a veszélyt minden növényi olajnál figyelembe kell venni.

A Camellia japonica virága

Camellia magolaj

INCI: Camelia Oleifera magolaj

  • Alapolaj
  • Jódszám: 83–89
  • Szappanosítás száma: 180-188
  • Olvadási tartomány: -10 ° C és 0 ° C között

A kaméliamagolaj termésének 80% -át Kínában (az utóbbi években a betakarítás kb. 150 000 tonna volt) a Camellia oleifera-ból nyerik. Vannak azonban más kaméliafajok is, amelyekből olaj nyerhető: többek között ismert. A teacserje, a Camelia sinensis (elavult Thea sinensis néven is nevelt gyümölcs) gyümölcséből származó olaj, ezért a kaméliamagolajat néha teamagolajnak is nevezik. Mindkettő azonban egyértelműen eltérő tendenciákat mutat a zsírsavspektrumban, még akkor is, ha a tételtől függően mindig vannak ingadozások, amelyek miatt ésszerűnek tűnik számomra, hogy itt mindkettőt részletesen összehasonlítsam (rendkívül szokatlan egyedi elemzéseket távolítottam el).

A kaméliamagolaj zsírsavösszetétele (%) ZsírsavCamellia oleiferaCamellia sinensis²Camellia sasanqua³Palmitinsav Sztearinsav Olajsav Linolsav γ-linolénsav
Forrás: SOFA adatbázis, 1 J. Xu (1995), 2 J. Xu (1995), 3 J. Xu (1995)
6.7 15.7 9.7
1.2 1.7 -
83,9 56.9 79.8
5.9 24.7 9.8
0.9 0,3 0,3

Kozmetikai használat

Zsírsavspektrumában a Camellia oleifera kaméliamagolaja nagyon hasonlít a mogyoróolajhoz, de kevesebb linolsavat tartalmaz; A marulaolaj is nagyon közel áll a kompozícióhoz, de még inkább "borítékolható". Az olívaolajhoz hasonlóan a származási országokban sokoldalú olajként használják a konyhában, valamint a bőr- és hajápolásban is. Magas olajsavtartalma és a nem túl hangsúlyos telített zsírsavtartalom simító és enyhén "burkoló" hatású olajként mutatja, amely nagyon jól felszívódik, és a hatóanyagokat a bőrbe tudja irányítani. Egyes kutatási jelentésekben a terpéneket kísérő anyagként említik, amelyek nyilvánvalóan megmagyarázzák annak irritációcsökkentő hatását; Igyekszem megtalálni a megfelelő eredeti forrásokat, és itt fogok beszámolni.