Komedogén Ez áll a kifejezés mögött!
Komedogén? Ez áll a kifejezés mögött!

Sokan biztosan látták vagy olvasták a komedogén kifejezést valamikor. Megkérdezte már magától, hogy ez valójában mit jelent? Mi áll pontosan ennek hátterében, itt tisztázzuk.
Mit jelent a komedogén kifejezés?
Gyakran látjuk a "nem komedogén" kifejezést ápoló termékeinken vagy kozmetikumainkban, de semmiképpen sem mindegyiknél. A foltos bőrű vagy pattanásos emberek jobban ismerhetik ezt a kifejezést. Egyes összetevők gyaníthatóan eltömítik a pórusokat, és így rontják a pattanásokat - ezeket komedogénnek nevezik. Ez a mitesszerek comedo (latin com-edere: fogyasztani, enni) szakkifejezéséből származik. Ezeket viszont a faggyúmirigyek elzáródása okozza, amelyek szintén gyulladhatnak és pattanásokat okozhatnak.
A komedogén anyagok megtalálhatók mindenféle termékben, például porokban, krémekben, tisztítószerekben és sminkekben.
Nem komedogén anyagok a kozmetikumokban = tiszta bőr?
Tehát, ha a krém azt mondja, hogy nem komedogén, az összetevői nem okozhatnak szennyeződéseket. Egy ilyen krém használata azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a foltos bőröd vagy pattanásod javulni fog, vagy akár elmúlik.
Komedogén termékek és alternatívák
Ha foltos bőrrel küzd, akkor tartózkodjon a kókuszolajtól, mivel komedogénnek tekintik. Egyéb növényi olajok, például pálmaolaj, kakaóvaj, földimogyoró, ligetszépe vagy olívaolaj, valamint gyapjúzsír (lanolin) is szerepelnek benne. Inkább használjon orvosságokat, például gyógyító földet, cinket vagy teafaolajat, amelyek antibakteriális vagy nyugtató hatásúak. Itt mindent megtalál, amit tudnia kell, és tippeket a foltos bőrről, valamint otthoni gyógymódokat pattanások ellen. Ha pattanásproblémái vannak, először meg kell beszélnie orvosával.
Bőrproblémák, termékek vagy házi kozmetikumok tapasztalatai - a Brigitte közösségben eszmecserét folytathat másokkal a bőrápolás és a kozmetikumok témájában.