Milyen előnyei vannak a kakaóvajnak a bőrömön

milyen

Hozzáadás a kedvencekhez Getty Images - CoffeeAndMilk

Kakaóvaj, gyanútlan erők

Megjegyzendő, hogy a kakaóvajat hideg sajtolással vonják ki a kakaóbabból. A kozmetikumokhoz használt szűretlen. Természetes formájában vásárolva a kakaóvaj szilárd.

A könnyebb felvitelhez ezért vízfürdőben vagy kis adagokban kell melegíteni a kezedben. 35 ° C feletti hőmérsékletre kerülve ez az összetevő folyékonyvá válik, amíg olaj állagú nem lesz.

Ezek a fizikai tulajdonságok teszik tökéletessé masszázs olaj. 20 ° C alatt viszont olyan nehéz, hogy reszelékkel forgácsot lehet készíteni.

Ki gondolta volna kakaóbab tartalmazhatna egy ilyen erénykoncentrátumot? A különösen sztearinsavban, palmitinsavban és olajsavakban gazdag kakaóvaj kiváló hidratálószer az epidermisz számára.

De ez még nem minden, mivel ez az összetevő, amely számos kozmetikai krémet alkot, antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, köszönhetően természetes vitamintartalmának (A, B, C, E), valamint ásványi anyagoknak.

Ezenkívül a benne található zsírsavak különösen alkalmasak bizonyos bőrirritációk vagy elváltozások tüzének csillapítására. Röviden: a kakaóvaj multifunkciós összetevő, amely amellett, hogy 100% -ban természetes, pénzügyileg is elérhető marad.

Mi a kakaóvaj felhasználása a kozmetikumokban? ?