Ricinusolaj szempillákhoz, hajhoz, szemöldökhöz, bőrhöz és körmökhöz
>> Vásárlási tippjeink egy pillanat alatt
Ricinusolaj A népszerű szépség titkos fegyver
-
Ebben a cikkben a következő témákat találja:
- A ricinusolaj hatása és alkalmazási területei
- Bőrápolás
- Szempilla és szemöldök ápolás
- Körömápolás
- Hajápolás
- Minőségi ricinusolaj
- Mi a hidrogénezett ricinusolaj?
- Mikor kell lemondania a ricinusolajról?
A ricinusolaj ricinusolaj magjaiból nyert növényi olaj, más néven csodafa vagy Ricinus communis. A vastag, átlátszó vagy sárgás színű olajat többek között Indiában, Brazíliában, Vietnamban, Dél-Afrikában és Kínában állítják elő.

A ricinus magjai olajat és vizes összetevőket tartalmaznak. Préselés után a ricinusolajat finomítják, azaz kezelik annak érdekében, hogy megszabaduljanak a magokban található mérgező, de vízben oldódó és hőérzékeny fehérje ricintől is. Az így nyert ricinusolaj tehát nem mérgező.
Az olajnak gyenge és jellegzetes illata van, eltarthatósága hat-nyolc hónap, ha barna palackban szobahőmérsékleten tárolják.
A ricinusolaj hatása és alkalmazási területei
Az alkalmazási területek változatosak. A ricinusolajat mind belsőleg, mind külsőleg használják. A középkorban még üzemanyagként használták, a 18. század óta pedig hashajtóként használják az orvostudományban. Most elsősorban ipari, orvosi és kozmetikai célokra gyártják.
A hidegen sajtolt ricinusolaj különösen jó eredményeket ér el a bőr és a haj kezelésében. Az alábbiakban megtudhatja, hogy mely alkalmazási területek tartoznak és hogyan működnek.
1. Bőrápolás
Hatás:
A ricinusolaj a bőrápolás nélkülözhetetlen részévé vált. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az olaj számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Hidratáló és antioxidáns hatású. A ricinusolaj mélyen behatol a bőrbe, megvédi bőrét a környezeti hatásoktól és a bőr öregedésétől, valamint serkenti a kollagéntermelést is.
- A ricinusolaj használatával a kis ráncok és a sötét karikák csökkennek, a bőr összességében feszesebbé és puhábbá válik.
- Az ajakápolásban a ricinusolaj főleg a rúzsokban található meg. Az olaj biztosítja az ajkak jobb tapadását és ragyogást nyújt az ajkaknak.
- Az olajat heges területeken használva a hegeknek rugalmasaknak kell maradniuk.
- Ha az olajat olyan bőrproblémákra alkalmazza, mint a rendkívül száraz vagy pelyhes bőr, a bőrpír és irritáció, valamint a neurodermatitis, a bőr megújul a magas ricinoleinsavtartalomnak köszönhetően.
- A szemölcsök kezelésénél állítólag a ricinusolaj is pozitív eredményeket hoz.
- Egy másik előny: A ricinoleinsav gyulladáscsökkentő hatású, így küzd a pattanásokat okozó baktériumok ellen.
Ricinusolaj használata:
- Masszírozza a ricinusolajat körkörös mozdulatokkal a bőrre.
- Hagyja egy éjszakán át.
- Másnap reggel mossa le a ricinusolajat hideg vízzel.
Tipp: Rendszeres használat esetén a ricinusolaj állítólag segíti az öregedési foltok elhalványulását. Ehhez naponta kétszer kenje be az olajat az érintett területekre egy pamutpárnával, miután megtisztította az arcát, masszírozza be és hagyja hatni tíz percig. Ezután a szokásos módon felviheti nappali vagy éjszakai krémjét a bőrre. És ez?
2. Szempilla és szemöldök ápolás
Hatás:
A ricinusolaj nem tartalmaz kémiai adalékokat, ezért az olaj ideális a szempilla ápolásához. A kellemes ragyogás mellett a ricinusolaj biztosítja a hosszú és telt szempillákat is.
Az olajnak nem hiányozhat a szemöldök ápolásában sem, mert a ricinusolaj nemcsak a szemöldöket ápolja, hanem a szemöldök növekedését is erősíti. Itt az olaj.
Mielőtt a szemre használja, ellenőrizze, hogy allergiás-e a ricinusolajra. Ehhez tegyen néhány csepp ricinusolajat a test másik részére, és várjon néhány percet.
Ricinusolaj használata:
- Vigye fel az olajat szempilla ecsettel.
- Vigyázzon, nehogy a ricinusolaj kerüljön a szemébe.
- Hagyja rajta egy-két órát, mielőtt nedves ruhával eltávolítja.
Szemöldökápolás Így még szebb az arcod
3. Körömápolás
Hatás:
A ricinusolajat ne csak repedezett, száraz és törékeny körmökön használja, mert az olaj általában nagyon alkalmas körömápolásra. A ricinusolaj nedvességgel látja el a körmöket és a körömágyat, és újból ragyogásra készteti a körmöket. Próbáld ki! Itt az olaj.
Ricinusolaj használata:
- Masszírozza az olajat a körömbe és a kutikulába.
- Hagyja hatni 20 percig.
- Nem költözött be minden? Nincs mit! Egyszerűen törölje le a maradványokat egy pamutpárnával.
4. Hajápolás
Hatás:
Akár kúrák, samponok adalékaként, akár önmagában, a sokoldalú ricinusolaj nagyon népszerű a hajápolásban. A ricinusolajat tartalmazó szereket elsősorban törékeny, száraz vagy fénytelen hajra használják. A ricinusolaj intenzív nedvességet biztosít a hajnak, rugalmasságot és gyönyörű fényt kölcsönöz neki. Az olaj a korpásodás ellen is segít, és állítólag vastagabbá teszi a hajat.
Ricinusolaj használata:
- Mossa meg a haját enyhe hajsamponnal, majd tegyen néhány ricinusolajat a tenyerébe, majd a felmelegedett ricinusolajat a hajába.
- Masszírozza a fejbőrbe.
- Hagyja az olajat legfeljebb két órán át hatni, majd mossa le szulfátmentes samponnal és langyos vízzel.
Az eredmény meg fogja győzni. A hajad lágyabb és fényesebb lesz. Ha a fejbőre korábban irritált vagy érzékeny volt, akkor most megnyugszik.
Tipp: Ha ricinusolajat szeretne használni kezelésként, hagyja egy éjszakán át a hajában, tekerje át egy törülközővel, és másnap reggel alaposan mossa le samponnal.
A haj letörik Mi van mögötte és mi segít?
Minőségi ricinusolaj
Három módszer létezik a ricinusolaj előállítására: hidegen sajtolás, forró préselés és extrakció a présből. Ily módon különböző minőségű olajokat állítanak elő.
- Hideg sajtolás: Ebben a termelési módszerben a magokat először meghámozzák, majd egyetlen menetben megnyomják. A ricinusolajat gyakran szűrjük, amely ezután a ricinusolaj színében tükröződik.
A hidegen sajtolt ricinusolaj szűz ricinusolajként is ismert. Ez megfelel az első minőségi szintnek, ezért a legjobb minőségű olaj, mivel az olajat nem melegítik, és az összes kiváló minőségű összetevő megmarad a folyamat során. Ezek közé tartozik a ricinolsav, az E-vitamin és az esszenciális zsírsavak.
A ricinusolajnak csak kis részét nyerik folyamatonként, ami a magas árban is megmutatkozik. - Forró sajtolás: A melegpréselés a következő alacsonyabb minőségi szint, de jövedelmezőbb, mint a hidegpréselés. A magokat melegítjük, majd csavarprésekkel kinyomkodjuk.
- Sütemény: Az előző eljárás préselésének maradéka a préspogácsa. Csak 10 százalék olajat tartalmaz. A ricinusolaj még kémiailag extrahálható, de az olaj akkor felel meg a legalacsonyabb minőségi szintnek.
Mi a hidrogénezett ricinusolaj?
Ez a ricinusolaj hidrogénezett ricinusolaj. Ezt gyakran ricinusviasznak nevezik. Az olajat a gyógyszeriparban, az iparban és a kozmetikumokban használják.
A kozmetikai összetevők Nemzetközi Nómenklatúrájában, röviden az INCI-ben, a termék neve: Hidrogénezett ricinusolaj. A Pharmaindex 457 olyan készítményt sorol fel, amelyek hidrogénezett ricinusolajat tartalmaznak.
Mikor kell lemondania a ricinusolajról?
Ne feledje, hogy az otthoni gyógymódoknak is lehetnek mellékhatásai és általában nem mindig alkalmasak mindenki számára.
Belső kezelés esetén nagyon fontos, hogy a ricinusolajat csak rövid ideig vegye be, hogy elkerülje a szervezetére gyakorolt esetleges negatív hatásokat.
- A terhes nőknek székrekedésük esetén más termékeket kell igénybe venniük. Az OK: A ricinusolaj vajúdást okozhat.
- A ricinusolajat nem szabad használni akut gyulladásos betegségek esetén, például bélelzáródás és vakbélgyulladás esetén.
A ricinusolajban található ricinolsavat a szervezet saját enzimjei szabadítják fel a vékonybélben. A sav irritálja a bélbélést, és megnövekedett és lágyított székletet eredményez. A savnak hashajtó hatása is van. - A ricinusolajat epeúti betegségek, megmagyarázhatatlan okú hasi fájdalom és folyadékhiány esetén is kerülni kell.
- A ricinusolaj nem alkalmas 12 év alatti gyermekek kezelésére.
Információk erről a cikkről
Ez a cikk csak általános tájékoztató jellegű, és nem használható öndiagnosztikához vagy önkezeléshez. Ez nem pótolhatja az orvoslátogatást, ezért sürgősen javasoljuk, hogy keresse fel szakembert. A GALA.de csapata mielőbbi gyógyulást kíván.
A cikkben található néhány link kereskedelmi jellegű Társult linkek. Bevásárlókocsi szimbólummal jelöljük őket. Ha vásárol vele, akkor a forgalom százalékát kapjuk. >> Itt többet megtudhat.