Szódabikarbóna - egészségügyi felhasználások és előnyök

Amikor azt mondjuk Szódabikarbóna, egyáltalán gondolhatunk egy jó alapanyagra. Mert valóban ma főzésre, kozmetikában vagy háztartásban, valamint természetes gyógymódként használják.

Néhány évvel ezelőtt, amikor még gyerek voltam, csak néhányat ismertem ennek a gyógymódnak. Ha fájt a torkom, vagy rákos sebek voltak, az oldat vízzel és szódabikarbónával volt.

Amint felnõttem és rajongtam a természetes gyógymódokért, felfedeztem ennek a csodálatos összetevõnek a felhasználási területeit.

Ezekről szeretnék ma beszélni ebben a cikkben, és megosztanám veletek a szódabikarbóna néhány "titkát".

Mi az a szódabikarbóna?

szódabikarbóna

Szódabikarbóna, kinek kémiai képlete NaHCO3, a sók kategóriájába tartozik.

Ez egy olyan vegyület, amely fehér pornak tűnik. Nagyon hasonlít a finom sóra.

De tudnia kell, hogy háromféle szódabikarbóna létezik, amelyek összetétele hasonló, de eltérő előírásoknak vannak kitéve.

Így, a három típus az:

  • szódabikarbóna (belső használatra és kozmetikai célokra használják)
  • nem élelmiszer szódabikarbóna (otthon vagy kertészkedésre használják)
  • gyógyszerészeti nátrium-hidrogén-karbonát (különféle gyógyszerekhez használják)

Szódabikarbóna - tulajdonságok

Miért használják még mindig így a szódabikarbónát? Mi a titka ennek az összetevőnek, amelynek ilyen sokféle felhasználása van?

Jól, "Titka" a tulajdonságaiban rejlik, ugyanis:

  • gombaellenes
  • antibakteriális
  • antimikrobiális
  • gyulladásos
  • fertőtlenítő

Így a szódabikarbóna az idő múlásával a legtöbbször használt természetes gyógymódok között megtisztelő helyet szerzett.

A szódabikarbóna előnyei

Használja a kozmetikumokban

Egy szép és egészséges haj szódabikarbónával

Tudom, ez úgy hangzik, mint a sampon reklámozása, de a szódabikarbóna ez valóban segít neked hogy irigylésre méltó hajdísze legyen.

Először is gondoskodik a fejbőrről, eltávolítja róla a szennyeződéseket, majd nagyon hatékonyan küzd a korpásodás ellen. Ezenkívül a haj fényesnek és egészségesnek tűnik, selymes és szennyeződéstől mentes lesz.

A szódabikarbóna elnyeli a faggyúfelesleget, ezért különösen a zsíros hajra hasznos gyógyszer, de más típusokhoz nagyon jól alkalmazható.

Óvatos azonban óvatosan kell használni, ha törékeny és vékony haja van.

A szódabikarbóna még törékenyebbé teheti. Ilyen esetekben jó több vízzel hígítani és ritkábban használni.

Íme néhány módszer a szódabikarbóna használatára az egészségesebb és szebb hajért:

Szódabikarbóna paszta

Az egyik legegyszerűbb recept az, hogy 2-3 teáskanál szódabikarbónát kevés vízzel addig keverünk, amíg paszta nem lesz.

Ezután vigye fel a gyökerekre, majd a haj teljes hosszára. Masszírozzuk jól és hagyjuk hatni 10-15 percig.

A végén alaposan öblítse le meleg vízzel.

Nátrium-hidrogén-karbonát sampon

Ezenkívül, ha könnyebb neked, keverhetsz egy csésze sampont (azt, amelyet általában használsz) 1-2 teáskanál szódabikarbónával. Alaposan keverje össze, majd mossa meg a haját az így képződött keverékkel.

Vagy egyszerűbben: vásárolhat olyan sampont, amelynek összetétele már szódabikarbónát tartalmaz.

Ebben az értelemben ajánlom a Ceta termékcsalád bikarbonát samponjait, amelyek természetes összetevőket tartalmaznak, csodálatosak a haj díszítéséhez.