A napraforgóolaj előnyei, felhasználása és óvintézkedései; használat

Állítólag a napraforgóolaj a harmadik legtöbbet fogyasztott növényi olaj Franciaországban. Ez hazánkban is az egyik legműveltebb francia olaj. A fő termelő régiók a délnyugati, a Poitou-Charentes régió, a Központ és a Pays de la Loire. Noha a főzésről leginkább ismert, a napraforgóolaj íjánál több húr is található! Fedezze fel a napraforgóolaj számos felhasználási és egészségügyi előnyét, mind házi kozmetikumok készítéséhez, mind egyes napi feladatok felgyorsításához. Bónusz: ez a növényi olaj egyben az egyik legökológiaibb olaj.

előnyei

Gazdag valamiben Zsírsavak alapvető, ban ben E-vitamin és be omega 6 és 9, A napraforgóolaj különösen alkalmas az egészséges táplálkozáshoz. Ráadásul annak köszönhetően megnyugtató, lágyító és tápláló erények, kozmetikumokban is alkalmazható. A napraforgóolaj hatóterei nem korlátozódnak kizárólag az emberi felhasználásra, és a nap elixírjét a megújuló energiák. Feldolgozás után a nyers napraforgóolaj valóban felhasználható biodízel. Végül az állatok is profitálnak előnyeiből, mivel a napraforgóliszt az állatok „táplálék-kiegészítőjeként” szolgál.

Hogyan készül a napraforgóolaj ?

A napraforgóolajat az azonos nevű virág magjaiból nyerik, más néven helianthemum (a görög heliosból: nap és antosz: virág), napraforgó vagy maurelle. Indián eredetű, a nap virágát a 15. század végétől kezdve művelték Európában. Származási országában a lakosság gyógyászati ​​tulajdonságai miatt használta, különösen tápláló és tápláló erényei miatt.

A napraforgó virágokat kora ősszel (szeptember végén, október elején) szüretelik, tehát kortyokat a napból. A virágban található magokat megtisztítják, majd szétválasztják annak érdekében, hogy megszabaduljanak szennyeződéseiktől. Ezután egy silóban tárolják őket, miközben arra várnak, hogy egy présben egy okos csavarozási eljárással összetörjék. A kapott olajat, folyadékot és könnyű, ezután szűrjük, gyönyörű arany színnel díszítve.

A gyártási körülményektől függően napraforgóolaj (napsütés mértéke, biogazdálkodás stb.), organoleptikus tulajdonságai üvegenként eltérhetnek. Ezen kívül vannak kétféle napraforgóolaj: klasszikus olaj, ill linolos, és az olaj olajsav. Az első főként omega 6-ból áll (és nem alkalmas főzésre), a második, omega 9-ből (stabilabb és alkalmas főzésre).

Napraforgóolaj, környezetbarát növényi olaj !

Amíg a lehető legtöbb napsütés van, a napraforgóolaj kevéssel elégszik meg. Természetesen talajra és napra van szüksége, de az arany növény megköveteli kevés műtrágya vagy vegyszeres kezelés hogy termékeny legyen. Ez könnyű művelés valódivá teszi növényi olaj ökológiai. Az övéről nem is beszélve csökkentett szén-dioxid-lábnyom, mivel hazánkban könnyen termeszthető, import nélkül.

A napraforgóolaj napi felhasználása és előnyei

A nap elixírje nem csak főzésre szolgál! A napraforgóolajnak számos előnye van a bőrön, a testen és általában az egészségen, és elősegíti bizonyos napi feladatok elvégzését is.