Kétujjú lajhár (unau) leírás fotók - ösztön állat

A 2-UJJÚ LÁGY ÁLTALÁNOS LEÍRÁSA

A 2 ujjas lajhár, más néven a unau, arborealis emlős, amely a pilosa rendbe és a megalonychidae családba tartozik.

lajhár

Noha fákban él, az emlős ugyanabba a rendbe (pilosa) tartozik, mint a hangya, amely kizárólag földi.

Dél-Amerikában él (Venezuela, Kolumbia, Guyana, Ecuador, Brazília, Suriname).

Fajok osztályozása

  • Állatvilág
  • Menedék: Gerinces akkord
  • Osztály: Therian emlős
  • Rendelés: Pilosa
  • Család: Megalonychid
  • Nemzetség: Choloepus
  • Faj: didactylus
  • Latin neve: Choloepus didactylus

AZ UNAU FIZIKAI JELLEMZŐI

Vágás:

Súly:

Karosszéria jellemzői:

Kis termetű, rövid pofa, felfordított orr, nagy szemek, hosszú végtagok, 2-re végződő lábak hosszú karmok elöl és 3 hosszú karom hátul, rövid farok, hosszú szőrszálak

A lajhár sebessége:

1–2 km/h sebesség fákon

Karom hossza:

7 cm; ívelt karmok

Kabát/Szőrme színe:

Sötétbarna vagy világosbarna kabát; sűrű szőr

Sikítás/zaj:

Inkább néma állat; harsogó síp veszély esetén vagy párzási időszakban.

A 2-UJJOS LUSTÁS ÉLŐhelye és Étrendje

Földrajzi eloszlás:

Dél-Amerika (Venezuela, Kolumbia, Guyana, Ecuador, Brazília, Suriname)

Az élet helye:

A kétujjú lajhár trópusi esőerdőkben, gyepekben, síkságokban él.

Legtöbbször fákon él.

Diéta:

Növényevő

Ételfajta: