Jojoba folyékony arany száraz bőrre Kneipp

Dióhéjban
Tudományos név: Simmondsia chinensis (Link)
Család: Buxaceae (puszpáng család)
Eredet: Közép- és Észak-Amerika
Növekvő területek: India, Izrael, Argentína, Peru, Ausztrália, többek között
Növénytan: A mélyen gyökerező jojobabokor tápanyagokat a talaj mély rétegeiből vonhatja le, ezért nem kell megtermékenyíteni.
Használt növényi részek: Magok

Történelmi és népszerű használat
Már 25 000 évvel ezelőtt a jojobaolajat csodaszernek tekintették Mexikó, Kalifornia és Arizona bennszülöttjei. A "folyékony aranynak" védenie kell a nap ellen, gyógyítania kell a sebeket, és gondoznia kell a bőrt és a hajat

A papago-indiánok a szárított és porított "ho-ho-ba" dióból tömörítéseket készítettek a sebek számára, míg a javapai indiánok olajos, tisztító tulajdonságú ételeket készítettek belőlük. Az ókorban a jojobaolajból gyakran rózsa kenőcsöt készítettek marhazsír, rózsavíz, valamint mandula- és rózsaolaj hozzáadásával.

Használat ma
Az úgynevezett jojobaolaj valójában folyékony viasz. Ez képes tárolni magát az emberi bőrben, ami ideális kozmetikumként. Növeli a bőr rugalmasságát és vízmegkötő képességét. Ezenkívül gyorsan felszívódik, így nincs kellemetlen film a bőrön, és az ápolószer megvédheti a bőrt a kiszáradástól és a ráncoktól. Ez a tulajdonság teszi a jojobát a krémek, arcmaszkok, masszázsok, test- és fürdőolajok ideális komponensévé.
Leégés és különféle bőrirritációk esetén a jojobaolaj támogatja a regenerációs folyamatokat és megnyugtatja a bőrt. Mivel minden bőrtípusra alkalmas, a jojobát gyakran használják szappanokhoz, de borotválkozó krémekhez, borotválkozás utáni krémekhez, kölnihez, rúzsokhoz, sminkekhez és sminklemosókhoz is.
Az ebben a cikkben leírt tartalom nem feltétlenül ruházható át a Kneipp termékeinkre. A Kneipp ® gyógyszereket, kozmetikumokat és más Kneipp termékeket csak a jelzésüknek vagy a rendeltetésüknek megfelelően szabad használni.